- Cilt Bakımı
- -
- 21 Mayıs 2018
İpeksi ve Güçlü Saç Bakımı İçin Öneriler

İpeksi ve Güçlü Saç Bakımı İçin Öneriler
Zeytinyağı ve Saç Bakımı
Hemen hemen herkesin evinde bulunan bin derde deva zeytinyağının saça muhteşem yararları var. Evinizde yaklaşık yarım su bardağı (saç uzunluğuna göre attırın) zeytinyağını ocakta ısıttıktan sonra soğumaya bırakın. Parmağınızı yakmayan ancak ılık olan zeytinyağını özellikle saç diplerinize yedirin. Zeytinyağını yedirirken parmaklarınızla saç diplerinize masaj yapın. Saç diplerinize masaj yapmak hem kan dolaşımınızı hızlandırır hem de zeytinyağının saçınıza daha iyi nüfuz etmesini sağlar.
Sürdüğünüz zeytinyağını 20 dakika bekletin. Ardından zeytinyağını yıkarken saçlarınıza su tutmadan önce direkt olarak şampuanı saçınıza dökün. Direkt olarak saçınıza dökeceğiniz şampuan, zeytinyağının saçtan daha kolay arınmasını sağlayacak.
Saçınıza sürdüğünüz zeytinyağı; saçı nemlendirir, güçlendirir, saç diplerine bakım yapar, saça sağlıklı bir parlaklık katar. Eğer saçlarınız işlem görmüşse haftada 2 kez zeytinyağı maskesini tekrarlayabilirsiniz. Düzenli olarak yapacağınız bu maske sönmüş ve yıpranmış olan saçlarınızı yeniden canlandıracaktır.
Limon
Eğer ki yağlı saçlarınız varsa bu maske tam olarak sizin için! Limon saç diplerindeki gözenekleri tıkayarak saçlarınızın aşırı yağlanmasını engeller. Saç diplerinize sürdüğünüz limonu 10 dakika kadar bekletmek yeterlidir daha sonra şampuanla durulayın. Ancak dikkat etmek gerekir ki limonun asit özelliğinden kaynaklı saç renginizde açılmalar olabilir bu yüzden bu maskeyi ayda en fazla 3 kez uygulamanız yeterlidir.
Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı saçınız için kimyasal içermeyen doğal bir saç kremidir. Saç diplerinize sürüp 1 gece boyunca saçınızda beklettiğiniz Hindistan cevizi yağı saçınızı neme doyurur. Uzun süre işleme maruz kalmış, devamlı ısıyla şekillenen yıpranmış, kırılmış saçlar için bu yağ muhteşem olacaktır. Ayrıca Hindistan cevizi yağı kepeklere ve saç derisine de iyi gelir.
Bal
Balı direkt olarak saç uçlarınıza uygulamak kırık ve yıpranmış saçlarınız için en iyisidir. Bal cansız saçlara nem katar, kırık saç uçlarını onarır ve doğal bir ışıltıyı da saçlarınıza verir. Balı tek başına kullanabileceğiniz gibi evde hazırlayacağınız maskelerin içine de karıştırabilirsiniz.

İpeksi Saç Bakımı
Zeytinyağı, Yumurta Akı, Bal
Zeytinyağı bal ve bir yumurtanın akını küçük bir kâsede macun kıvamına getirerek hafif nemli saçlarınıza uygulayın. 20 dakika bekletip soğuk suyla saçlarınızı durulayın. Haftada bir kez tekrarlayın. Yumurta akı ile saçınıza protein takviyesi yapmış olacak zeytinyağı ve bal ile saçlarınızı neme doyuracaksınız.
Yumurta ve Badem Yağı
Badem yağı saç köklerini besleyerek daha güçlü kıl kökleri ve daha gür saçlara kavuşmanızı sağlar. Tek başına bunları sağlayan badem yağı ile yumurtayı karıştırmak saçlarınızı ve kıl köklerinizi büyük oranda güçlendir.
1 yumurtayı köpürüne kadar çırpın(yumurta sayısı saç uzunluğunuza göre arttırabilirsiniz) ve ardından 2 tatlı kaşığı tatlı badem yağı ekleyin. Saç diplerinizden saç uçlarınıza kadar karışımı yedirin ve 20 dakika bekletip durulayın.
Mayonez
Mayonez içerisinde saçlara iyi gelecek birçok protein ve aminoasitler barındırır. İçeriği sayesinde mayonez saçlarınızı güçlendirir ve doğal bir parlaklık verir. Temiz ve şampuanlanmış ıslak saçınıza saç uzunluğunuza yetecek kadar mayonezi saç uçlarınıza doğru yedirin. 30 dakika kadar bekletin ve soğuk suyla durulayın. Haftada 1 kez tekrarlayın.
Elma Sirkesi
Saçların sağlıklı uzaması için saç diplerinin temiz ve gözeneklerin açık olması gerekmektedir. Elma sirkesi saç diplerini derinden temizler ve saçların daha kısa sürede ve daha hızlı uzamasını sağlar.
Eşit miktarda karıştıracağınız elma sirkesi ve suyu özellikle saç diplerinizi referans alarak yıkayın ve ardından bir kez şampuanlayın. Her banyoya girişinizde tekrarlamanızın bir sakıncası yoktur.
Sarımsak Yağı
Sarımsak yağının içerisinde saçın uzamasını ve güçlenmesini sağlayan sayısız madde vardır. Sarımsak yağı ile saçınıza yapacağınız masaj kan dolaşımını hızlandırıp saç diplerinde yeniden saçların çıkmasını sağlayacaktır.
İki üç yemek kaşığı sarımsak yağını cezvede ısıtın ve saç diplerinize uygulayın. Bir gece bekletip sabah durulayın. Başka bir alternatif olarak şampuanınızın içine 2 yemek kaşığı sarımsak yağını direkt olarakta koyabilir saçlarınızı bu karışımla şampuanlayabilirsiniz.
Süt
Sütün ana bileşenlerinden biri proteindir. Proteinlerin saçların onarılması ve güçlenmesi için çok önemlidir. Bir kez şampuanladığınız ıslak saçınıza sütü özellikle saç diplerinize gelecek şekilde dökün ve yarım saat kadar bekletip yıkayın. Haftada 1 kez tekrarlayın.
Sütün saçı onarmasının yanı sıra saç üzerinde doğal düzleştirici bir etkisi de vardır. Düzenli kullanımda saçlarınız da istediğiniz o düz saç efektine kavuşabilirsiniz.
Yumurta
Yumurtayı maskelerinize karıştırabileceğiniz gibi tek başına da yumurtayı saçlarınıza ve diplerine sürebilirsiniz. Sarısı ya da beyazı ayrı ayrı kullanabilir, ayırmadan direkt olarakta kullanabilirsiniz. Soğuk suyla saçlarınızı durulayın ve haftada 1 kez tekrarlayın.
Yumurta protein içeriğinin yanı sıra E vitamini açısından da oldukça zengindir. İçeriğinde ki E vitamini sayesinde saçlarınızı çevresel faktörlere karşı koruma altına alır. Yumurta saçın kırılmasını önler ve elektriklenmesini engeller. Yumurta içerisinde bulunan biotin saç için oldukça önemli ve büyük oranda iyileştirici etkiye sahiptir.
Bol Bol Su İçmek ve Sağlıklı Beslenmek
Hem vücudumuz hem saçlarımız hem hayatımızın devamlılığı için ilk olarak vücudumuzun su ihtiyacını karşılamalıyız. Su insanlar için hayattır. Vücudumuz için günlük, minimum 9 bardak su içmek hem cildimiz hem de saçlarımız için hayati önem arz etmektedir.
Su içmek kadar sağlıklı beslenmekte saçlarımız için oldukça elzemdir. Dışarıdan saçlarımıza sürdüğümüz proteinlerin yanı sıra ağızdan da vücudumuz için gerekli besinleri proteinleri vitamin ve minarelleri almalıyız.
Sağlıklı beslenmek ve bol bol su içmek saç dökülmenizi en aza indirir, saçlarınızın kırılmasını yıpranmasını büyük ölçüde engeller, çevresel faktörler ( duman sis toz vb) karşısında koruma bariyeri oluşturur.
