Sağlıklı Saçlar İçin 20 Öneri

  • 1 Star
    Loading...

Sağlıklı saçlar için 20 öneri; Saç kreminizden saç kesiminize, saç renginizden kullandığınız şekillendiricilere kadar saçlarınızla ilgili bilmeniz gereken ve hayal ettiğiniz saçlara kavuşmak için 20 öneri Kadinay.Net farklı ile sizlerle.

1. Çok kuru saçlar

Şampuanı sadece ellerinizle, ıslak saçın diplerine dağıtın ve hafifçe yedirin.Durularken incelerek saçın içinden akacak olan şampuan, saçları temizlemek için yeterlidir.Böylece saçlarınızın biraz daha kurumasını önlemiş olursunuz.

2. Normal saçlar

Şampuanı dairesel hareketlerle saça yedirin, hemen ardından iyice durulayın.Eğer başınızda şampuan artığı kalırsa, saçlarınız matlaşır ve kurur.Kural şu: Şampuanlamak için harcadığınız sürenin üç misli süreyi durulamak için kullanın.Saçlarınızın durulandıktan sonra gıcırdar gibi olması gerekiyor.

3. İkisi bir arada

Bu ürünler hem yıkar hem de bakım yapar.Pratiktir ama her gün kullanılmaya uygun değillerdir.Çünkü bu ürünlerin çoğunda silikon yağı vardır.Önce saçları yumuşak yaparlar.Fakat uzun vadede saç tellerinin yüzeyinde birikerek, saçı ağırlaştırabilirler.Haftada sadece 1 kez kullanın.

4. Ilık su ile durulayın

Kaşmir kazağınızı sıcak suyla tıkayamazsınız. Saçlarımız da aynı derecede hassas olduklarından, çok sıcak suyu sevmezler.Ilık su, saçların zarar görmemesi için ide3aldir.Hatta başarabilenler, saçlarını soğuk su ile yıkamalıdır.Soğuk su , saçlara mükemmel bir parlaklık verir.

5. En iyi fön stratejisi

Saçları yıkadıktan sonra dikkatle ayırın. Isıtılmış bir havluyla önden kurutun.Fön makinesini en düşük ayara getirip, saçları çok fazla karıştırmadan tam kuruyana kadar fönleyin.Sonra fönü daha yüksek ısıya getirip, yuvarlak bir fırçayla şekillendirme işine girişin.Fön makinesini saçınızdan en az 15 santim uzak tutun.

6. Nazik olun

Islak saçlar, hafifçe şişmişlerdir. Dolayısıyla çabuk kırılabilirler.Taramak için ayrık dişli, mümkünse kauçuk veya ahşaptan, el yapımı bir tarak kullanın (Cinsi üstünde yazar. )Ucuz plastik tarakları tercih etmeyin.

7. Çok mu streslisiniz?

Saçlarınızı yıkarken başınıza masaj yaparsanız, mutluluk hormonlarınızı aktive edersiniz.Parmak uçları ile daireler çizerek, şakaklardan saç diplerine doğru masaj yapın.Oradan tekrar kulaklara doğru inin.Sonra ensenize doğru devam edin.Bunları yaparken derin derin nefes alıp verin.

8. Ön yargıları unutun

Yağlı saçların her gün yıkandıkları zaman daha çabuk yağlandıklarıyla ilgili masalları unutun.Eğer kendinizi daha bakımlı hissedecekseniz, her gün duş alabilirsiniz.Önemli olan, yumuşak bir şampuan kullanmanız.Şampuanı saçınızda bekletmeyin ve hemen yıkayın.

9. Saç kremi

Kremi özellikle saçın aşağı sarkan kısımlarına ve uçlarına sürün.Saç diplerindeki ilk 3 santime gelmemesini sağlayın.Diplerde çıkan yeni saçların ek bir bakınma ihtiyacı yoktur.

10. Çok ince saçlar

İnce telli saçlar, yağlı ürünleri kaldıramazlar.En iyisi, nemli (veya kuru) saçlara nemlendirici sprey sıkmaktır.Sprey, statik elektrik oluşmasını ve saç tellerinin ‘uçuşmasını’ engeller.

11. Tatilde bakım

Tatildeyken saçlarınız şekle girmiyorsa, bu durum bulunduğunuz yerdeki suyun içerdiği mineral oranından kaynaklanıyor olabilir.Çözüm için saçlarınızı yıkadıktan sonra içme suyu ile durulayın.

12. Koruma ve tamir

Omega-6 yap asitleri gibi lipit ve seramit içeren ürünler, saçların kırılmasını önler.Çünkü bu maddeler, saç lifleri içindeki çatlakları doldururlar ve fönden gelen sıcağa karşı korurlar.Saç kürleri yumuşacık yapar.Ama hangisini kullanmalı?

13. İnce telli saçlara kür uygulamak

Yoğun kür, ince telli saçları aşırı derecede yorabilir.Fakat yine de ara sıra böyle ekstra bir bakım uygulayabilirsiniz.Çözümü: Kürü saça, yıkamadan önce yedirin ve 10 dakika beklettikten sonra bildiğiniz şekilde saçlarınızı şampuanlayın.

14. Saç maskeleri

Maskeler, özellikle sıcak ortamlarda saça daha iyi nüfuz ederler.En ideali, kür maskesini, havluyla nemini aldığınız saçınıza, ince demetler halinde sürerek yedirin.Sonra saçınızı sıcak fönle ısıtın ve başınızı alüminyum bir folyoyla sarın, üstüne de ısıtılmış bir havlu dolayın.En az yarım saat etki etmesini bekleyin.Çok etkili bir başka yöntem de, buharlı ortamda saç maskesi uygulamaktır (yine aynı şekilde havlu altında)

15. Sarı, kızıl ya da kahve

Boyanın ömrünü özel bakım ürünleriyle uzatabilirsiniz.Yıkama sırasında, bakım kürlerinde ya da şekillendirici ürünlerde bulunan maddeler sayesinde saçlardaki renk pigmentleri tazelenir.

16. Çabuk kür uygulamak için

Saçınız uzunsa ve kürler çok vakit alıyorsa, artık dert değil! İnci proteini içeren çabuk kürleri uyguladığınızda saçınızı yıkamanıza gerek yok.Saçlarınızı ipek gibi parlak yapıyor.

17. Doğuştan güçlü ve kalın telli saçlar

Bu tip saçlar şekil aldıklarında adeta rüya gibidir.Fakat şekil almak istemezler ve asidirler.

Doğru stratejiyle onları hükmünüz altına alabilirsiniz:

a) Her gün yıkamayın, hatada 1-2 kez yıkamak yeterli.b) Her yıkamadan sonra saç kremini sürün ve her dört yıkamada bir maske uygulayın.

18. Vaks nasıl kullanılır?

Genellikle fönle şekil verilen katlı kesim, sürülen vaks yüzünden gene sarkmaya başlar.

İste bu yağ krizine karşı bir yöntem var:

Önce saçınıza sprey sıkın, biraz kurumasını bekleyin, sonra uçlara vaks sürün. Mükemmel olacak.

19. Çok fazla jöle kaçırdıysanız

Eğer saçlarınızı çok fazla jölelediyseniz ve taradıysanız, saçlarınız yağlı gözükebilir.Bunu önlemek için ürünü kabında (ya da tüpünde) önce fönle kısa bir süre ısıtın.Ürün daha iyi dağılacağından dolayı otomatik olarak dozu fazla kaçırmanızı da önlemiş olursunuz.

20. Saç spreyi ve parlatıcı

Havalandırıcı etki yaratmak için spreyi yukarıdan aşağıya doğru sıkmayın.Yoksa saçlarınızın üstünde ağırlık oluşur ve saçlarınız düzleşir.Onun yerine, saçları bukle bukle elinizle biraz yukarı kaldırın ve spreyi alttan yukarı olarak püskürtün.

Uzun saçlarda:

Başı geriye atın ve sprey bulutu aşağı doğru düşerken, saçlarınızı hafifçe silkeleyin.

{Saç Bakımları} kategorisinde ki Sağlıklı Saçlar İçin 20 Öneri başlıklı yazımız sizlere ciltbilginiz.com tarafından sunulmuştur. Yazılarımız tedavi amaçlı değildir…
Bilginiz Cildinize Yansısın 😉

OKUYUCU YORUMLARI